Segmentna garažna vrata

Segmenta garažna vrata

Popularnost segmentnih vrata značajno je porasla u poslednjim godinama. Njihova snaga i sigurnost samo su neki od faktora zbog kojih su popularni. Ime su dobila po tome što su u konstrukciji sastavljena od niza segmenata koji su međusobno povezani.

Segmentna vrata su posledica prilagodljivosti savremenog čoveka u industriji. Ova vrata daju niz mogućnosti i rešenja koja su veoma korisna i efikasna. Mogu biti veoma komforna i bezbedna. Neupitno štede prostor, veliki broj mogućnosti izrade, prilagodljiva za izgradnju bilo kakvog oblika vrata.

Specifičan način čuvanja prostora čini ih veoma poželjnim za garaže u kojima se parkiraju džipovi i kombiji ili bilo koja vrsta velikog automobila. Sam način podizanja i kretanja vrata uz plafon i pomeranja vertikalno uza zid. Pored povoljnosti za velika vozila ostavljaju i prostor sa strane, na površini koja bi morala ostati prazna zbog vratnica občnih garažnih vrata.

Segmentna vrata poseduju više osmišljenih sistema bezbednosti. U slučaju zatvaranja ukoliko naiđu na prepreku, istog trenutka se podižu. To im omogućavaju električno mašinski uređaji sa ugrađenim izuzetno osetljivim senzorima. Isti uređaji onemogućavaju nasilno podizanje vrata. Segmentna vrata su konstruisana tako da ne postoji mogućnost povređivanja prstiju i ruku. Sve ovo omogućavaju foto ćelije, guma sa kontaktom za prepreke i sigurnosna kočnica koja se aktivira usled pucanja opruge. Sve ovo omogućava izuzetno visok stepen bezbednosti.

Segmentna garažna vrata

segmentna garažna vrata

Ovakva sorta vrata uvek obezbeđuje specifičnu vrstu konfora. Prilikom lošeg vremena ili po mraku, nemate potrebe da izlazite iz kola. Vrata se automatski zaključavaju. Mogu se otključati mini kodnim tasterom i magnetnim čitačem.

Segmentna vrata imaju dosta razvijen sistem izolacije. Otporna su na jake udare vetra. Termoizolacija im je na zavidnom nivou. Kao i izolacija zvuka. Pored izolacije u sebi sadrže i druga dobra svojstva. Nemaju miris, nemaju osobinu truljenja, ne hvataju se plesni i otporna su na vlagu.

Ukoliko se pravilno održavaju mogu trajati veoma dugo.

Mogu se ugraditi na različitim visinama plaforme ili pod nagibom sa oprugama koje bi stajale napred ili pozadi.

U grupu segmentnih vrata obično spadaju:

    • Garažna segmentna vrata,
    • Industrijska segmentna vrata,
    • Rolo vrata,
    • Diht zavese i pretovarne rampe.

Galerija