Staklene fasade

Staklene fasade i Alubond fasade

Staklene fasade – U modernom građevinarstvu staklene fasade su sve više zastupljene jer generalno zadovoljavaju sve estetske kriterijume. Izuzetno su dominantne u modernom savremenom graditeljstvu, a sve češće možemo primetiti kako se staklene fasade uklapaju i uz objekte od kulturno istorijskog značaja u starim delovima grada. 

Karakteristike staklene fasade

Sigurnosno staklo koje se ugrađuje u staklene fasade obezbeđuje odličnu termo izolaciju. Takođe, obezbeđuje zaštitu od uticaja UV zračenja, zvučnu izolaciju tj. izolaciju od buke, kao i odličnu propustljivost prirodnog svetla.

Alubond fasade

Staklene fasade i Alubond fasade

Alubond fasade – Fasade izrađene od aluminijumskih kompozitnih materijala pružaju estetski izgled objekta. Ujedno, alubond fasade zatvaraju vazdušni prostor čime se postiže veći stepen izolacije i uštede energije. Alubond fasadne obloge spadaju u grupu koja se naziva kasetne fasade.

Alubond fasade – inspiracija za arhitekte

Alubond fasade daju neograničenu slobodu pri dizajniranju. Bogata paleta boja omogućava uklapanje alubond fasade u svako okruženje. Vrlo su inspirativne za arhitekte, te ih često koriste u izgradnji kako za poslovne objekte, tako i moderne porodične kuće. Velika je referentna lista objekata na kojima su ugrađene alu bond fasade, kao i staklene fasade. 

Alubond pruža arhitektama neograničene mogućnosti i kreaciju. Izrada panela po meri, veliki izbor boja, idealno ravna površina, velike dimenzije table. Jednostavna montaža i visok kvalitet boje uz izuzetne estetske karakteristike i pristupačne cene, razlozi su što su dominantni kompozitni paneli u izradi samoventilirajućih fasada. Mogućnost krojenja i lakog vezivanja ovog materijala omogućava korišćenje alubond materijala za oblaganje stubova, zidova i svih drugih površina koje zamislite u svom projektu.

Paneli se mogu krojiti, savijati i povezivati u kasete različitih dimenzija i oblika kako bi se prilagodili zahtevima objekta. U odnosu na pločaste materijale, koji su do sada imali dominantnu primenu, alu bond kao materijal je jedan i po put lakši od aluminijuma i čak tri i po puta lakši od čelika. Za fasade od alubonda nije neophodno posebno održavanje. Izuzetno je otporna na atmosferske uticaje. Alubond spada u vodootporne materiajle. Vrlo je otporan na udarce, a dobro apsorbuje i razne vibracije.

Galerija