Staklene fasade

Staklene fasade i Alubond fasade

Staklene fasade – U modernom građevinarstvu staklene fasade su sve više zastupljene jer generalno zadovoljavaju sve estetske kriterijume. Izuzetno su dominantne u modernom savremenom graditeljstvu, a sve češće možemo primetiti kako se staklene fasade uklapaju i uz objekte od kulturno istorijskog značaja u starim delovima grada. 

Karakteristike staklene fasade

Sigurnosno staklo koje se ugrađuje u staklene fasade obezbeđuje odličnu termo izolaciju. Takođe, obezbeđuje zaštitu od uticaja UV zračenja, zvučnu izolaciju tj. izolaciju od buke, kao i odličnu propustljivost prirodnog svetla.

Alubond fasade

Staklene fasade i Alubond fasade

Alubond fasade – fasade izrađene od aluminijumskih kompozitnih materijala pružaju estetski izgled objekta. Ujedno, alubond fasade zatvaraju vazdušni prostor čime se postiže veći stepen izolacije i uštede energije.

Alubond fasade – inspiracija za arhitekte

Alubond fasade daju neograničenu slobodu pri dizajniranju. Bogata paleta boja omogućava uklapanje alubond fasade u svako okruženje. Vrlo su inspirativne za arhitekte, te ih često koriste u izgradnji kako za poslovne objekte, tako i moderne porodične kuće. Velika je referentna lista objekata na kojima su ugrađene alubond fasade, kao i staklene fasade. 

Galerija