ALU roletne

Roletne i komarnici – ALU roletne su najkvalitetnija zaštita od sunčeve svetlosti. Lamele roletni su aluminijske, punjene poliuretanskom penom u širokoj paleti boja. Sve roletne imaju vlastiti mehanizam za spuštanje i podizanje.

Mehanizam za spuštanje i podizanje roletni može se izvesti u dve varijante:

  1. Manualno – Standardni automat – preko trake – montiran na štok prozora.
  2. Automatski – preko elektro motora koji je ugrađen u kutiju alu roletne – komfor i estetika.

Podizanje i spuštanje roletni moguće je izvesti preko prekidača na zidu ili daljinskim upravljanjem.

ALU komarnici

Roletne i komarnici – Mrežica alu komarnika se može urolati u kutiju i iz nje se jednim potezom izvući u zavisnosti od potrebe.

Alu komarnici su napravljeni od kvalitetnog materijala i otporni su na sve vremenske uslove i godine ekspotacije.

Rubovi mrežice komarnika prolaze kroz aluminijumske vodilice koje su zaštićene posebnim četkicama koje sprečavaju oštećenje i kidanje mrežice.

Mehanizam za povlačenje se sastoji od opruge koja omogućava ravnomerno povlačenje. Alu komarnici se montiraju sa spoljašnje strane stolarije. Fiksni komarnici se takodje montiraju sa spoljašnje strane stolarije, ali nemaju mogućnost povlačenja i privremenog sklanjanja sa otvora.

Okvir fiksnog komarnika izrađen je od plastificiranog aluminijuma. Plise komarnici – Mreža “Plisse” komarnika je jedina plisirana mreža na tržištu čije se ivice ne lome prilikom izlaganja suncu i koje se ne razlaže od vlage.

Ne oštećuje se svakodnevnom upotrebom. Ojačana nitima velike izdržljivosti, mreža komarnika je otporna na udare vetra kao i na svakodnevno habanje.

Mreža je dostupna u crnoj i sivoj boji.

Komarnik je jednostavan je za rukovanje i moguće je ostaviti ga otvorenog u bilo kom položaju.