Rolo vrata i rolo rešetke

rolo vrata industrijska vrata

Rolo vrata i rešetke imaju široku primenu na industrijskim objektima, garažama i kao zaštita za lokale. Izrađuju se od čeličnih ili aluminijumskih lamela, koje mogu biti sa i bez termoizolacije.

Montaža može biti na spoljnoj ili unutrašnjoj strani objekta ili u samom otvoru.

Ako tražite najbolji način da zaštitite svoj lokal, onda bismo svakako preporučili da koristite rešetke za vrata (rolo rešetke). Rolo rešetke se smatraju najboljim načinom zaštite objekata od fizičke provale. Istovremeno, u periodu kada su spuštene rolo rešetke i Vaš prodajni objekat ne radi, kijenti mogu kroz izlog mogu videti izložbene eksponate, te reklamni segment prodajnog objekta nije izuzet samom ugradnjom.

Zahvaljujući izuzetnom dizajnu, ovaj vid zaštite važi za najčešće korišćen u praksi. Najčešće je to zaštita lokala i prodavnica, dok se svakako može primeniti i na drugim objektima. Vrlo je zanimljivo što su rešetke za vrata tzv. rolo rešetke vrlo dekorativnog izgleda i podobne su za plastifikaciju u određenoj boji.  Rolo vrata i rešetke se mogu ručno podizati i spuštati, a moguće je za zahtev uraditi i ugradnju elektromotora. Na taj način ćete rešetke za rolo vrata moći da podižete i spuštate uz pomoć daljinskog upravljača i sebi olakšati korišćenje.

Sigurnost primene rolo rešetki

Kada je reč o sigurnosti primene rolo rešetki, možemo napomenuti da je bezbednost korisnika na visokom nivou. Rolo rešetke  se zaključavaju katancem ili putem centralne brave i spadaju u visoko zaštitnu opremu za lokale i prodajne objekte. Ako se odlučite za opciju sa automatizacijom rolo rešetki tj. da ugradite elektromotor i pribegnete ležernijem i olakšanom korišćenju rolo rešetki i rolo vrata uz pomoć daljinskog upravljača, može se desiti nestanak električne energije. Ne brinite, jer u tom slučaju postoje rezervne opcije koje su predviđene baš za takve situacije. Potrebno je uraditi deblokadu motora i rolo rešetka se može spusiti ili podići ručno. 

Manipulacija rolo vratima i rešetkama može biti mehanička (ručna) ili automatska (elektromotor).

U Stilmont-u nudimo izradu u svim bojama po RAL karti, po želji kupca. Postoji mogućnost ugradnje prozorčića, perforacije kao i ventilacionih otvora.

Galerija