Industrijska vrata proizvodnja

Industrijska vrata proizvodnja – izrađuju se prvenstveno od eloksiranog aluminijuma ili alternativno od čelika i PVC-a. Mogu biti i horizontalne i vertikalne konfiguracije industrijskih vrata. Po tome se određuje ivica krila na koju se montiraju specijalne šarke kojima će biti pričvršćena za masivnu čeličnu konstrukciju. Otvaraju se i zatvaraju po sistemu šina, karakterističnom po tome što se nastavlja na gredu iznad ulaza ili se proteže po zakrivljenoj putanji prateći tavanicu.

Prvi modeli bili su isključivo mehanički sa krilom od običnog aluminijuma. Pokretali su se povlačenjem ručke koja je aktivirala sistem lanaca i zupčanika. Današnji su po definiciji automatizovani sa daljinskim ili upravljanjem preko kontrolne table. Kod svih industrijskih vrata zbog eventualnih nepredviđenih okolnosti (poput nestanka struje) napravljena je kombinacija mehanike i automatike. Na taj način bi se vrata i bez električne energije mogla pokrenuti. Postoji više tipova industrijskih vrata koja se razlikuju prema materijalnom sastavu i sklopu, te prema vrsti podizača odnosno načinu otvaranja i zatvaranja.

Razlika između industrijskih vrata i vrata u industriji

Trebalo bi napraviti razliku između industrijskih vrata i vrata u industriji. Industrijska vrata imaju veću primenu i  obuhvataju više proizvoda, među kojima rolo vrata, rolo rešetke i vrata za zajedničku garažu, koja po konstrukciji, dimenzijama i pokretačkom mehanizmu pripadaju industrijskim vratima, ali se suštinski ne upotrebljavaju u industriji. Rolo rešetke najčešće možemo videti u ulozi dodatne zaštite izloga radnji i ulaza u tržne centre, a rolo vrata i vrata za zajedničku garažu, kako im samo ime kaže, u garažama stambenih i poslovnih objekata. U industriji jeste prisutan veći deo ponude industrijskih vrata, ali ne i celokupan asortiman.

Industrijska vrata proizvodnja

Pojavom parne mašine 1769. godine u rečnik čovečanstva usadila se reč industrija. Nakon toga nastao je period u kom su zavladali proizvodni procesi i mašine koji su rasli, širili i razvijalise u čitavom svetu. Industrija je postala jedan od najvažnijih faktora svake zemlje i usta koja gutaju ogromnu količinu kapitala, ali ako se pravilno rukuje industrijom može da vrati mnogostruko više.

Polazna tačka za pokretanje bilo koje vrste proizvodnje jeste izgradnja pogonskog i magacinskog prostora, a zatim nabavka potrebnih mašina, odgovarajuće prateće opreme i sirovina. Gradnja fabrika i industrijskih objekata nalagala je pravljenje izlazno-ulaznih otvora nestandardnih veličina za koje ranije nisu mogle da se nađu odgovarajuća vrata.

Industrijska vrata su bila razlog zbog čega je došlo do nastanka industrije za potrebe industrije. Ova industrija se pobrinula konstrukcijom vrata i zabrana koji će na najbolji način odgovarati ovom izazovu.

Industrijska segmentirana vrata mogu biti posebno dizajnirana prema vašim potrebama. Tiha su, izrazito izdržljiva i dugotrajna. Kombinacija elektromotora sa jednim našim segmentiranim industrijskim vratima ima za rezultat integrisani sistem koji povećava performanse i pouzdanost.

Specifičnost Stillmont segmentnih industrijskih vrata je u tome što njihov konstrukt omogućava veliki niz opcija prema želji i potrebi kupaca. Industrijska vrata proizvodnja – Na segmentima se mogu ugraditi prozori od plastiglasa ili drugih odgovarajućih materijala. Moguće je konstruisati i vrata za pešake kako bi se izbeglo pokretanje čitave konstrukcije.

Dajte segmentnim vratima lični pečat – birajte između brojnih površina i dezena, atraktivnih boja po želji i gotovo svim RAL bojama, po veoma pristupačnim cenama.

Paneli su međusobno povezani šarkama sa usavršenim sistemom fleksibilnih točkića, čime je postignuto bešumno otvaranje i zatvaranje vrata. Sa gornjim, bočnim i donjim gumama postiže se potpuna izolacija vrata.

Stillmont industrijska segmentna vrata su:

  • Snažna
  • Tiha
  • Dugotrajna
  • Bezbedna
  • Posebno dizajnirana prema vašim potrebama
  • Izrada prema svakom pojedinačnom otvoru i zahtevu
  • Pored standardnih boja možemo ih raditi u skoro svakoj boji iz RAL karte po Vašem zahtevu
  • Industrijska vrata se mogu u potpunosti prilagoditi arhitektonskim ili funkcionalnim aspektima Vašeg objekta
industrijska-segmentna-vrata1

Materijal i izrada

Snažna, tiha i dugotrajna, industrijska segmentna vrata posebno dizajnirana prema Vašim potrebama.

Kada se kombinuju elektromotori sa jednim od naših vrata, dobićete integrisani sistem koji povećava performanse i pouzdanost.

Segmentna industrijska vrata se rade prema svakom pojedinačnom otvoru i zahtevu kupca.

Mogu se raditi od termoizolovanih panela koji su obostrano od čeličnog pocinkovanog i plastificiranog lima sa jezgrom od poliuretana debljine 40 mm, čime se postiže visoka toplotno izolacijska vrednost.

 

Motiv panela

 

Završna obrada

Dajte segmentnim vratima lični pečat – birajte između brojnih površina i dezena, atraktivnih boja po želji i gotovo svim RAL bojama, po veoma pristupačnim cenama.

Paneli su međusobno povezani šarkama sa usavršenim sistemom fleksibilnih točkića, čime je postignuto bešumno otvaranje i zatvaranje vrata.

Sa gornjim, bočnim i donjim gumama postiže se potpuna izolacija vrata.

Ostakljenje

Radi boljeg osvetljenja ili čak estetskog izgleda, industrijska segmentna vrata se mogu raditi i od eloksiranih ili plastificiranih aluminijumskih profila sa ispunom od duplog pleksiglasa ili leksana kao i u kombinaciji sa čeličnim ili aluminijumskim panelima, tkz “panoramna vrata”.

Izrađena od aluminijskih profila-okvira i staklenih elemenata izuzetno su prozračna i pružaju elegantan optički izgled. Ostakljenje može biti napravljeno individualno. Optimalno svetlo stvara pozitivnu i prijatnu radnu okolinu. Zavisno od vaših želja i potreba pravimo ih za Vas.

U skladu sa zahtevom ugrađuju se i prozori i ventilacioni otvori.

Integrisan sistem za prolaz pešaka - Pešačka vrata

Problem nedostatka pešačkog prolaza moguće je rešiti ugradnjom sistema “ vrata u vratima”. Takva vrata se otvaraju ka spolja pri čemu se ne gubi na prostoru i funkcionisanju unutar objekta. U ponudi imamo pešačka vrata sa klasičnim pragom i vrata sa niskim pragom.

Sistem upravljanja

U ponudi su i mehanički i automatski sistem upravljanja segmentnim vratima.

Sistem kontrole„gore-stop-dole“.

Zavisno od vaših želja može se upravljati i automatski.

Kada se kombinuju elektromotori sa jednim od naših vrata, dobićete integrisani sistem koji povećava performanse i pouzdanost.

Kod vrata većih gabarita naša preporuka je uz opciju daljinskih upravljača ugradnja infracrvenih senzora koji u slučaju nailaska na prepreku vrata vraćaju u otvoren položaj čime sprečavaju povredu ljudi i oštećenje predmeta.

Ugradnja

Tokom faze planiranja i projektovanja objekta od velikog je značaja izabrati pravi sistem otvaranja vrata-hardver vrata, tako da slede što je bliže moguće putanju zida objekta i krova. Ovako dizajnirana vrata omogućavaju da se krila vrata pozicioniraju na takav način da otvaranje vrata kao i prostor oko njega ostaje slobodan kada se otvore vrata.

Galerija